Rouwverwerking & therapie

Het verlies van een geliefde of iets dierbaars kan heel emotioneel zijn. Je voelt je bijvoorbeeld verdrietig, leeg of boos. Dat is heel normaal. Maar je kan er ook in vastlopen. Rouwbegeleiding geeft dan steun en helpt je die gevoelens een plekje te geven.

Wat is rouwbegeleiding?

Rouwbegeleiding kan je helpen omgaan met verlies. Dat kan het verlies van een geliefde zijn, maar bijvoorbeeld ook van iets anders dierbaars of een levensfase. Rouwtherapie en -coaching helpen je de emoties die daarmee gepaard gaan te verwerken en te accepteren. Daardoor kun je het verdriet en de pijn een eigen plekje geven en wordt de balans in je leven weer hersteld.

Klachten

Rouwbegeleiding kan de diepgaande en langdurige effecten van het rouwproces verlichten. Denk hierbij aan:
 

  • stress en verdriet
  • schuldgevoelens, spijt of boosheid
  • angst- en paniekaanvallen
  • vermoeidheid en slecht slapen
  • concentratie- en geheugenproblemen
  • gevoelens van eenzaamheid

Rouwtherapie & coaching

Dit kun je verwachten

Er is geen ‘juiste’ manier van rouwen. Iedereen doet het op z’n eigen manier. Samen verkennen we daarom jouw specifieke emoties en behoeften. Rouwbegeleiding geeft je daarbij handvatten en vaardigheden waarmee je de draad weer op kunt pakken en het leven kunt herontdekken. Zo gaan we samen op weg naar heling.

De rouwbegeleiding begint met een intakegesprek waarin je je verhaal kunt doen en waarin je je ervaringen kunt delen. Tijdens sessies van ongeveer een uur hebben we de tijd en ruimte om je gevoelens te onderzoeken en te leren begrijpen. Op jouw tempo gaan we aan de slag met oefeningen vanuit Acceptance and commitment therapie (ACT) die je helpen bij de verwerking en het omgaan met de gevoelens.

Ook rouwbegeleiding nodig?

Kun je ondersteuning gebruiken bij het rouwproces? Wil je je aanpassen aan de nieuwe realiteit, het evenwicht terugvinden ? Neem gerust even contact op.